Ekmek Tarifleri

Kıymalı Poğaça

1. Adım

Kıymayı bir tava içerisine alalım.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çektikten sonra sıvı yağını ekleyip kavurmaya başlayalım.
İyice kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip kavuralım.
Ardından soğuması için kenara ayıralım.
Hamur için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabı içerisine alıp karıştıralım.
Daha sonra unu da yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğuralım.
Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yumurta büyüklüğünde mezeler yapalım.
Elimizle şekillendirip ortasına iç harcından ekleyelim ve kenarlarını kapatalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
10 kişilik
10 dk
30 dk

Hamuru İçin Malzemeler

Un 4 Su Bardağı
Kabartma Tozu 1 Paket
Sıvı Yağ Yarım Su Bardağı
Yoğurt 1 Su Bardağı
Yumurta Akı 2 Adet
Tereyağı 100 Gram
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Toz Şeker 2 Tatlı Kaşığı
Sirke 1,5 Yemek Kaşığı
Yumurta Sarısı (Üzeri İçin) 2 Adet

İç Harcı Malzemeleri

Sıvı Yağ 3 Yemek Kaşığı
Kıyma 200 Gram
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı

Ekmek Tarifleri