Ana Yemekler

Kıymalı Soğan Dolması

1. Adım

Tencere içerisine su koyalım tuzda katıp kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra altını kısalım.
8 adet soğanın kabuklarını soyalım kesmeden yarısına gelecek kadar derin çizik atalım.
Kaynayan tuzlu suyun içerisine soğanları atalım.
Soğanlar yumuşayıp açılana kadar yaklaşık olarak 3 - 4 dakika haşlayalım.
Haşlanan soğanları çıkartalım ve süzelim.
8 kişilik
40 dk
40 dk

Malzemeler

Soğan (Büyük Boy) 8 Adet
Kıyma (Orta Yağlı) 200 Gr
Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ 1 Su Bardağı
Pirinç 2 Su Bardağı
Biber 1 Adet
Domates 1 Adet
Kuru Soğan 2 Adet
Maydanoz Yarım Bağ
Nane 1 Tatlı Kaşığı
Sarımsak 3 Diş
Nar Ekşisi 1,5 Yemek Kaşığı
Pul Biber 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı

Sosu İçin Malzemeler

Salça 1 Yemek Kaşığı
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Nane 1 Tatlı Kaşığı
Su 1 Su Bardağı

Ana Yemekler