Kıymalı Soğan Dolması
1. Adım
Tencere içerisine su koyalım tuzda katıp kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra altını kısalım.
8 adet soğanın kabuklarını soyalım kesmeden yarısına gelecek kadar derin çizik atalım.
Kaynayan tuzlu suyun içerisine soğanları atalım.
Soğanlar yumuşayıp açılana kadar yaklaşık olarak 3 - 4 dakika haşlayalım.
Haşlanan soğanları çıkartalım ve süzelim.
8 kişilik
40 dk
40 dk
Malzemeler
Soğan (Büyük Boy)
8 Adet
Kıyma (Orta Yağlı)
200 Gr
Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı
Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
1 Su Bardağı
Pirinç
2 Su Bardağı
Biber
1 Adet
Domates
1 Adet
Kuru Soğan
2 Adet
Maydanoz
Yarım Bağ
Nane
1 Tatlı Kaşığı
Sarımsak
3 Diş
Nar Ekşisi
1,5 Yemek Kaşığı
Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Sosu İçin Malzemeler
Salça
1 Yemek Kaşığı
Tereyağı
1 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Nane
1 Tatlı Kaşığı
Su
1 Su Bardağı