Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Kremalı Mantar Çorbası

1. Adım

Mantarları yıkayalım. Saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım. Kuru soğanı da aynı şekilde küçük küçük doğrayalım.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup doğradığımız soğanlara ekleyerek kavuralım.
Soğanların rengi pembeleşince doğradığımız mantarları da ekleyelim.
Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.
6 kişilik
30 dk
30 dk

Malzemeler

Mantar 400 Gram
Kuru Soğan (Orta Boy) 1 Adet
Un 2 Yemek Kaşığı
Sıvı Krema 1 Kutu
Sıvı Yağ 3 Yemek Kaşığı
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Maydanoz 1 Tutam
Su (Oda Sıcaklığında) 3,5 Su Bardağı

Çorbalar, Güveçler ve Meksika