Kumkuat Reçeli
1. Adım
Kumkuatları güzelce yıkayalım.Tencere içerisine koyup suyu da ekleyip 10 dakika kadar haşlayalım.
Daha sonra başka bir tencerede soğuk suyun içerisine kumkuatları ekleyip bekletelim.
2 saat içinde yarım saatte bir suyunu yenileyelim.
Daha sonra suyun içerisinde çıkartıp çekirdeklerini temizleyelim.
Şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kadar kaynatalım.
Daha sonra içerisine kumkuatları ve karanfilleri ekleyelim.
Yarım saat kadar kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
Kıvam almasına yakın limon suyunu da ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Kavanozlara alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
8 kişilik
10 dk
25 dk
Malzemeler
Kumkuat
Yarım Kg
Toz Şeker
Yarım Kg
Su
Yarım Litre
Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı
Karanfil
4 Adet