Kahvaltı ve Brunch

Kumkuat Reçeli

1. Adım

Kumkuatları güzelce yıkayalım.
Tencere içerisine koyup suyu da ekleyip 10 dakika kadar haşlayalım.
Daha sonra başka bir tencerede soğuk suyun içerisine kumkuatları ekleyip bekletelim.
2 saat içinde yarım saatte bir suyunu yenileyelim.
Daha sonra suyun içerisinde çıkartıp çekirdeklerini temizleyelim.
Şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kadar kaynatalım.
Daha sonra içerisine kumkuatları ve karanfilleri ekleyelim.
Yarım saat kadar kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
Kıvam almasına yakın limon suyunu da ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Kavanozlara alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
8 kişilik
10 dk
25 dk

Malzemeler

Kumkuat Yarım Kg
Toz Şeker Yarım Kg
Su Yarım Litre
Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı
Karanfil 4 Adet

Kahvaltı ve Brunch