Kuru Fasulye Yemeği
1. Adım
Kuru fasulyeleri bir gün öncesinden su içerisinde bekletelim.Ertesi gün suyunu süzelim.
Tencere içerisine sıvı yağını alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Pembeleştikten sonra salçaları ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kokusu çıktıktan sonra suyunu süzdüğümüz kuru fasulyeleri tencerenin içerisine ekleyelim.
Bir iki dakika karıştıralım.
Ardından tuzunu ve suyunu ilave edip kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
4 kişilik
5 dk
45 dk
Malzemeler
Kuru Fasulye
Yarım Kg
Soğan
1 Adet
Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı
Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
5 Yemek Kaşığı
Tuz
1,5 Çay Kaşığı
Su
4,5 Su Bardağı