Ekmek Tarifleri

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

1. Adım

Unu bir kaba alalım ve ortasını havuz gibi açalım. İçerisine 1 adet yumurta kıralım. Tuzu unun üzerine gelecek şekilde dökelim. Diğer tarafta 1 bardak ılık su, 1 yemek kaşığı şeker ve maya eklenerek karıştırılır (köpük köpük olunca hazır demektir). Sıvı yağı, sütü ve mayayıda ortasını açtığımız un havuzunun içerisine dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz kıvama geldiğinde (kulak memesi yumuşaklığı) 1 saat mayalandırmak için dinlendirelim.
4 kişilik
25 dk
35 dk

Hamur Malzemeleri

Süt (Ilık) 1,5 Su Bardağı
Su (Ilık) 1 Su Bardağı
Sıvı Yağ 1 Su Bardağı
Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
Kuru Maya 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Yumurta 1 Adet
Un 6 Su Bardağı

İç Harcı Malzemeleri

Dana Kuşbaşı 500 Gram
Kuru Soğan 3 Adet
Yeşil Biber 4 Adet
Kapya Biber 2 Adet
Domates 1 Adet
Kırmızı Toz Biber 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Toz Karabiber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Kekik 1 Çay Kaşığı
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş) 1 Su Bardağı

Üzeri İçin

Yumurta Sarısı 1 Adet
Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı
Tereyağı (Eritilmiş) 1 Yemek Kaşığı

Ekmek Tarifleri