Makarna ve Erişte

Mantar Soslu Spagetti

1. Adım

Suyu tencereye koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra tuzunu ve spagettiyi ilave edip haşlanması için bırakalım.
Spagetti haşlanırken diğer tarafta mantar sosunu hazırlayalım.
Mantarları küçük küçük doğrayalım ve bir tavada suyunu çekene kadar kavuralım.
Mantarları tavanın kenarına alıp boş kalan tarafta tereyağını eritelim.
Unu ekleyip iki dakika kavuralım.
Kremayı da ekleyip mantarlarla karıştıralım.
Tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştıralım.
Pişen spagettinin suyunu süzelim.
İster mantar sosla karıştırıp isterse spagettinin üzerine döküp servis edebilirsiniz.
4 kişilik
10 dk
20 dk

Malzemeler

Spagetti 1 Paket
Mantar Yarım Kg
Un 1 Tatlı Kaşığı
Sıvı Krema 1 Kutu
Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1,5 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Su 1 Litre

Makarna ve Erişte