Makarna ve Erişte

Mantarlı Midye Makarna

1. Adım

Tencereye suyu koyalım.
İçerisine sıvı yağ damlatalım, tuzu da ekleyip kaynaması için bırakalım.
Diğer tarafta sosunu hazırlayım.
Bir tavaya sıvı yağını koyalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar doğrayalım.
Ardından biberleri küp küp doğrayıp içerisine ilave edelim.
5 dakika kadar biberler sotelenene kadar kavuralım.
Mantarları dilim dilim doğrayıp içerisine ilave edelim.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve ardından tereyağını, salçaları ve rendeleniş sarımsağı da ilave edip kokusu çıkana kadar pişirelim.
Makarnayı haşladığımız sudan bir bardak alıp içerisine ilave edelim.
Baharatları da ilave edip 2 - 3 dakika pişirelim.
Makarna piştikten sonra süzelim.
Daha sonra sosla beraber karıştıralım.
Servis edebilirsiniz.
4 kişilik
15 dk
20 dk

Malzemeler

Midye Makarna 1 Paket
Mantar Yarım Kg
Salça 1 Yemek Kaşığı
Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı
Soğan 1 Adet
Biber 3 Adet
Kapya Biber 3 Adet
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Sarımsak 2 Diş
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kekik 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1,5 Çay Kaşığı
Sıvı Yağ 5 Yemek Kaşığı

Makarna ve Erişte