Garnitür Tarifleri

Mor Lahana Turşusu

1. Adım

Mor lahanayı yıkayalım ve ince ince doğrayalım.
Bir kap içerisine lahanaları koyup üzerine bir tatlı kaşığı kaya tuzu serpelim ve 3 dakika kadar ovalım.
Daha sonra 2 adet limon suyunu lahanaların üzerine sıkalım ve 3 dakika kadar daha ovalım.
Başka bir kap içerisinde suyu ve sirkeyi karıştıralım.
Üç adet küçük boy kavanozun içine mor lahanaları bastırarak koyalım.
Lahanaların dibinde kalan suyu da sirkeli suyun içine katalım.
Ve bu karışımı lahanaların üzerine dökelim.
Kavanozların kapağını kapatıp buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün kullanılabilir.
kişilik
20 dk
dk

Malzemeler

Mor Lahana 1 Adet
Sirke 1 Su Bardağı
Su 1 Su Bardağı
Limon 2 Adet
Kaya Tuzu 1 Tatlı Kaşığı

Garnitür Tarifleri