Günlük Yemekler

Nohutlu Pirinç Pilavı

1. Adım

Pirinçleri bir kap içerisinde ılık suda yarım saat 1 saat kadar bekletelim.
Daha sonra suyunu süzelim ve güzelce yıkayalım.
Pilav tavamızın içerisine sıvı yağını koyalım, yağ ısındıktan sonra pirinçleri ilave edelim.
Ardından tereyağını da ekleyelim ve yaklaşık olarak 5-6 dk kadar kavuralım.
4 kişilik
30 dk
20 dk

Malzemeler

Nohut (Haşlanmış) 1,5 Su Bardağı
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
Pirinç 2 Su Bardağı
Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Su (Sıcak) 3 Su Bardağı

Günlük Yemekler