Et ve Kümes Hayvanları

Nugget

1. Adım

Tavukları yıkayalım ve suyunu süzelim.
4 parçaya bölüp rondodan geçirelim.
Üzerine tuz, sıvı yağ, un, pul biber, karabiber ve kimyon ekleyip iyice yoğuralım.
Başka bir tabağa pane malzemelerinden olan unu ve mısır ununu ekleyip karıştıralım.
Başka bir tabakta da iki yumurta kırıp çırpalım.
Diğer tabağa ise rondodan geçirdiğimiz ekmek kırıntılarını koyalım.
Rondodan geçirdiğimiz tavuğu elimizi ıslatarak şekil verelim.
Daha sonra şekil verdiğimiz tavuğu önce unlu tabağa sonra yumurtaya sonra da ekmek kırıntılarına buluyalım.
Sıvı yağını kızartma tenceresine alıp kızdıralım.
Kızaran yağın içerisine hazırladığımız tavukları atıp kızartalım.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
10 kişilik
15 dk
20 dk

Malzemeler

Tavuk Bonfile Yarım Kg
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
Un 2 Yemek Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı

Panelemek için Malzemeler

Un 1 Çay Bardağı
Mısır Unu 1 Çay Bardağı
Yumurta (Çırpılmış) 2 Adet
Bayat Ekmek Kırıntısı 2 Su Bardağı
Sıvı Yağ 2,5 Su Bardağı

Et ve Kümes Hayvanları