Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Pancar Çorbası

1. Adım

Pancar, havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyalım.
Kabuklarını soyduğumuz sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
Düdüklü tencereye sıvı yağını, soğanı ve sarımsağı koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra doğradığımız sebzeleri içerisine ilave edip 3 - 4 dakika daha kavuralım.
Daha sonra tuzunu ve suyunu da ilave edip kapağını kapatıp pişirelim.
İsterseniz taneli isterseniz blenderdan geçirip pürüzsüz bir çorba elde edebilirsiniz.
6 kişilik
10 dk
10 dk

Malzemeler

Kırmızı Pancar 2 Adet
Patates 1 Adet
Havuç 1 Adet
Soğan 1 Adet
Sarımsak 2 Diş
Su 4 Su Bardağı
Sıvı Yağ 4 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı

Çorbalar, Güveçler ve Meksika