Patates Kroket
1. Adım
Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve haşlayalım.Haşlandıktan sonra sıcak haliyle ezelim.
Ezdikten sonra tereyağını ve yumurta sarısını ilave edip karıştıralım.
Pürüzsüz bir kıvam olduktan sonra nişastayı ve baharatları da ekleyip tekrar karıştıralım.
Daha sonra sıkma torbasını alıp bir tepsi veya kesme tahtasını streçle kaplayıp sıkalım.
Bu şekilde 1 saat kadar derin dondurucuda dinlendirelim.
Dondurucuda beklettikten sonra çıkartıp önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa batıralım.
Kızgın yağda kızartalım.
Sıcak servis edebilirsiniz.
5 kişilik
25 dk
40 dk
Malzemeler
Yumurta Sarısı
2 Adet
Nişasta
1 Yemek Kaşığı
Patates
4 Adet
Tereyağı
1 Yemek Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
2 Su Bardağı
Panelemek için Malzemeler
Galeta Unu
1 Kase
Yumurta Beyazı
2 Adet
Un
1 Kase