Patlıcan Kebabı
1. Adım
Patlıcanların alacalı şekilde kabuklarını soyalım.Daha sonra dilimleyip tuzlu suda yarım saat 45 dakika kadar bekletelim.
Patlıcanları tuzlu suda bekletirken diğer tarafta köftemizi hazırlayalım.
Soğanı rendeleyelim.
Sarımsağı rendeleyelim.
Yoğurma kabı içerisine kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Yoğurma işlemini yaklaşık olarak 5 dakika kadar sürdürelim.
6 kişilik
30 dk
60 dk
Malzemeler
Patlıcan
4 Adet
Sarımsak
2 Diş
Soğan
1 Adet
Kıyma
Yarım Kg
Yumurta
1 Adet
Maydanoz
Yarım Bağ
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Galeta Unu
1 Çay Bardağı
Kimyon
1,5 Çay Kaşığı
Tuz
1,5 Çay Kaşığı
Sivri Biber (Üzeri İçin)
2 Adet
Domates (Üzeri İçin)
4 Adet
Sosu İçin Malzemeler
Domates
1 Adet
Salça
1,5 Tatlı Kaşığı
Sarımsak
1 Diş
Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı
Sıcak Su
1,5 Su Bardağı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı