Patlıcan Sarma
1. Adım
Patlıcanları dilimleyelim ve tuzlu suda bekletelim.Patlıcanların acı suyu çıktıktan sonra süzelim.
Tavaya sıvıyağı koyup kızdıralım.
Ve patlıcanları önlü arkalı kızartalım.
Bir kap içerisinde yoğurt, labne peyniri, rendelenmiş sarımsağı, naneyi, dereotu ve tuzu koyup karıştıralım. (Blender ile de karıştırabiliriz.)
Kızarttığımız patlıcanın uç kısmına hazırladığımız harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
Servis tabağına koyup servis edebilirsiniz.
4 kişilik
15 dk
15 dk
Malzemeler
Kemer Patlıcan
2 Adet
Sıvı Yağ
4 Yemek Kaşığı
Süzme Yoğurt
1 Kase
Labne Peyniri
3 Yemek Kaşığı
Sarımsak
2 Diş
Nane
1 Çay Kaşığı
Dereotu
1 Tutam