Ekmek Tarifleri

Peynirli Yumurtalı Pide

1. Adım

Mayayı, şekeri ve sütü karıştıralım ve 5 dakika kadar bekletelim.
Yoğurma kabı içerisine maya karışımını ekleyelim.
Yumurtayı, suyu, sıvı yağı ve tereyağını da ekleyip karıştıralım.
Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
Yoğurma aşamasında tuzumuzu da ilave edelim.
Hamur yoğurulduktan sonra üzerine nemli bez örtüp 1 saat kadar mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
Tezgahın üzerine hafif un serpelim her bir parçayı alıp elimizle tekrar yuvarlayalım ve merdaneyle açalım.
Açtıktan sonra uç kısımlarını sıkarak kapatalım ve kayık şeklini verelim.
Orta kısmına rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Dizdikten sonra her hamurun ortasına yumurta kıralım.
Pidelerin kenarlarına sürmek için yumurta sarısını, sütü ve sıvı yağını karıştıralım.
Daha sonra bunu pidelerin kenarlarına sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar yumurta pişene kadar pişirelim.
6 kişilik
60 dk
25 dk

Hamur Malzemeleri

Yumurta 1 Adet
Süt (Ilık) Yarım Su Bardağı
Su Yarım Su Bardağı
Sıvı Yağ Yarım Su Bardağı
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Kuru Maya 1 Yemek Kaşığı
Şeker 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1,5 Çay Kaşığı
Un 3,5 Su Bardağı

İç Harç Malzemeleri

Rendelenmiş Kaşar Peyniri 1 Su Bardağı
Yumurta 6 Adet

Üzeri İçin Malzemeler

Yumurta Sarısı 1 Adet
Süt 2 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı

Ekmek Tarifleri