Pirinçli Semizotu Yemeği
1. Adım
Semizotlarını güzelce ayıklayalım ve yıkayalım ardından elimizle doğrayalım.Soğanımızın kabuğunu soyalım ve yemeklik doğrayalım.
Bir tencere içerisine yağı ekleyip doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından salçaları ve pul biberini de ekleyip biraz daha kavuralım.
Semizotunu da ilave edip suyunu ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
Pirinçler piştiği zaman yemeğimiz hazır olmuş olacak.
4 kişilik
10 dk
25 dk
Malzemeler
Semizotu
Yarım Kg
Soğan
1 Adet
Pirinç
Yarım Çay Bardağı
Sıvı Yağ
Yarım Çay Bardağı
Domates Salçası
Yarım Yemek Kaşığı
Biber Salçası
Yarım Yemek Kaşığı
Su
2,5 Bardak
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1,5 Çay Kaşığı