Ekmek Tarifleri

Pizza Margherita Tarifi

1. Adım

Unu eleyerek bir kap içerisine koyalım.
Üzerine tuzu ilave edelim.
Ayrı bir kap içerisinde yarım bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip.
Mayalanma işlemi için 5 dakika kadar çırpıcı ile çırptıktan sonra unumuzu ilave ediyoruz.
10 dakika kadar hamuru yoğuralım ve 1 saat mayalanması için bırakalım.
Not: mayalanması için sıcak bir ortamda bulunduralım.
10 kişilik
90 dk
20 dk

Malzemeler (Hamur İçin)

Kuru Maya 1 Paket
Şeker 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Ilık Su 1,5 Su Bardağı
Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Un 4,5 Su Bardağı

Pizza Sosu İçin

Domates 1 Adet
Salça 1 Yemek Kaşığı
Sıcak Su 1 Çay Bardağı
Sarımsak 3 Diş
Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Kuru Fesleğen 1 Çay Kaşığı
Nane 1/2 Çay Kaşığı
Şeker 1 Çay Kaşığı

İç Malzemeleri

Mozarella Peyniri 200 Gram
Çeri Domates 8 Adet
Parmesan Peyniri 100 Gram
Fesleğen 9 Yaprak

Ekmek Tarifleri