Pizza Margherita Tarifi
1. Adım
Unu eleyerek bir kap içerisine koyalım.Üzerine tuzu ilave edelim.
Ayrı bir kap içerisinde yarım bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip.
Mayalanma işlemi için 5 dakika kadar çırpıcı ile çırptıktan sonra unumuzu ilave ediyoruz.
10 dakika kadar hamuru yoğuralım ve 1 saat mayalanması için bırakalım.
Not: mayalanması için sıcak bir ortamda bulunduralım.
10 kişilik
90 dk
20 dk
Malzemeler (Hamur İçin)
Kuru Maya
1 Paket
Şeker
1 Tatlı Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Ilık Su
1,5 Su Bardağı
Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı
Un
4,5 Su Bardağı
Pizza Sosu İçin
Domates
1 Adet
Salça
1 Yemek Kaşığı
Sıcak Su
1 Çay Bardağı
Sarımsak
3 Diş
Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı
Kuru Fesleğen
1 Çay Kaşığı
Nane
1/2 Çay Kaşığı
Şeker
1 Çay Kaşığı
İç Malzemeleri
Mozarella Peyniri
200 Gram
Çeri Domates
8 Adet
Parmesan Peyniri
100 Gram
Fesleğen
9 Yaprak