Tatlı Tarifleri

Profiterol

1. Adım

Kremasını hazırlamayla başlayalım.
Sos tenceresine yumurtayı, şekeri, sütü ve toz şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Kıvamı koyulaştıktan sonra vanilin ilave edip bir iki tur karıştıralım ve ocaktan alalım.
Oda sıcaklığına geldikten sonra kremayı sıkma poşetine doldurup en az bir saat buzdolabında bekletelim.
4 kişilik
40 dk
40 dk

Malzemeler (Hamur İçin)

Margarin Yarım Paket
Un 1 Su Bardağı
Su 1 Su Bardağı
Yumurta 3 Adet

Kreması İçin Malzemeler

Toz Şeker 1,5 Çay Bardağı
Süt 2,5 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Vanilin 1 Paket
Un 3 Yemek Kaşığı

Çikolata Sosu İçin Malzemeler

Krema 1 Paket
Bitter Çikolata 240 Gr

Tatlı Tarifleri