Risotto
1. Adım
Soğanı ince ve küçük küp şeklinde doğrayalım.Tencere içerisine zeytinyağı ve soğanları koyup karıştırarak pişirelim.
Soğanlar yumuşadıktan sonra pirinci ekleyelim ve karıştıralım.
Sıcak olan tavuk suyunu birer kepçe birer kepçe ekleyelim.
Her eklediğimiz kepçede karıştıralım.
Pirinçler nişastasını iyice saldıktan sonra kıvam kontrolü yapalım.
En son aşamada tereyağını ekleyip karıştıralım.
Sıcak olarak servis edebiliriz.
2 kişilik
5 dk
25 dk
Malzemeler
Soğan
1 Adet
Risotto Pirinci
200 Gr
Tavuk Suyu
1 Lt
Tereyağı
2 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Zeytinyağı
1/3 Çay Bardağı