Sade Pirinç Pilavı
1. Adım
Pirinçleri bir kap içerisinde ılık suda yarım saat kadar bekletelim.Ardından suyunu süzelim ve güzelce yıkayalım.
Pilav tavasının içerisine sıvı yağını alalım, yağ kızdıktan sonra pirinçleri ilave edelim.
Ardından tereyağını da ilave edip 5-6 dk kadar kavuralım.
Kavurma işlemi bittikten sonra suyunu ve tuzunu ilave edip tavanın kapağını kapatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
4 kişilik
30 dk
20 dk
Malzemeler
Su (Sıcak)
2,5 Su Bardağı
Pirinç
2 Su Bardağı
Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı
Tereyağı
1,5 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı