Şambali Tatlısı
1. Adım
Bir kap içerisine yoğurt ve şekeri alıp karıştıralım.Ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Orta boy borcamı yağlayalım.
Ve üzerine karışımı dökelim.
Üzerini elimizi ıslatarak düzeltelim.
Bıçak yardımıyla borcamın tabanına değdirmeden kesilecek yerleri çizelim.
Her kestiğimiz dilimin üzerine fıstık yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
10 kişilik
10 dk
30 dk
Malzemeler
İrmik
3 Su Bardağı
Yoğurt
1,5 Su Bardağı
Şeker
1 Çay Bardağı
Kabartma Tozu
1 Paket
Karbonat
1 Çay Kaşığı
Yer Fıstığı (Üzerine Dizmek İçin)
1 Kase
Şerbet Malzemeleri
Şeker
4,5 Su Bardağı
Su
3,5 Su Bardağı
Limon Suyu
1 Çay Kaşığı