Tatlı Tarifleri

Şambali Tatlısı

1. Adım

Bir kap içerisine yoğurt ve şekeri alıp karıştıralım.
Ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Orta boy borcamı yağlayalım.
Ve üzerine karışımı dökelim.
Üzerini elimizi ıslatarak düzeltelim.
Bıçak yardımıyla borcamın tabanına değdirmeden kesilecek yerleri çizelim.
Her kestiğimiz dilimin üzerine fıstık yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
10 kişilik
10 dk
30 dk

Malzemeler

İrmik 3 Su Bardağı
Yoğurt 1,5 Su Bardağı
Şeker 1 Çay Bardağı
Kabartma Tozu 1 Paket
Karbonat 1 Çay Kaşığı
Yer Fıstığı (Üzerine Dizmek İçin) 1 Kase

Şerbet Malzemeleri

Şeker 4,5 Su Bardağı
Su 3,5 Su Bardağı
Limon Suyu 1 Çay Kaşığı

Tatlı Tarifleri