Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Sebzeli Bakliyat Çorbası

1. Adım

Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük doğrayalım.
Tereyağını tencere içerisine koyup eritelim ve soğanı ekleyip kavuralım.
Patatesi küp küp doğrayalım.
Havucu küp küp doğrayalım.
Soğan kavrulduktan sonra patatesi ve havucu da ekleyelim.
Pirinci güzelce yıkayalım ve tencere içerisine ekleyelim.
2-3 dakika bu malzemeleri kavurduktan sonra küp küp doğradığımız kabağı da ekleyip üzerine suyu ilave edelim.
Kaynamaya başladıktan sonra baharatları ve erişteyi de ekleyelim.
Eriştiler hafif yumuşadıktan sonra önceden haşlanmış olan fasulyeyi, nohudu ve yeşil mercimeği de ekleyelim
10-15 dakika kaynatıp servis edebiliriz.
8 kişilik
20 dk
40 dk

Malzemeler

Kuru Fasulye Yarım Su Bardağı
Nohut Yarım Su Bardağı
Pirinç Yarım Çay Bardağı
Yeşil Mercimek Yarım Su Bardağı
Soğan 1 Adet
Kabak 1 Adet
Havuç 1 Adet
Patates 1 Adet
Erişte 1 Su Bardağı
Su 5 Su Bardağı
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Pul Biber 1 Tutam

Çorbalar, Güveçler ve Meksika