Günlük Yemekler

Sebzeli Basmati Pilav

1. Adım

Pirinçleri güzelce yıkayalım.
Soğanları ince ince doğrayalım.
Havuçları küp küp doğrayalım.
Tava içerisine sıvı yağını ve soğanı alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından havuçları ekleyelim.
Havuçları da 2 - 3 dakika kavuralım.
Ardından pirinci ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
Pirinçler de kavrulduktan sonra tavuk suyunu, normal suyu, bezelyeleri, tuzu ve baharatları da ilave edip bir tur karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte demlendirelim.
Suyunu çektikten sonra altını kapatalım 10 dakika kadar dinlendirelim.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
6 kişilik
15 dk
25 dk

Malzemeler

Havuç 3 Adet
Soğan 2 Adet
Bezelye 1 Su Bardağı
Basmati Pirinç 2 Su Bardağı
Sıvı Yağ 6 Yemek Kaşığı
Tavuk Suyu 2 Su Bardağı
Su (Sıcak) 1 Su Bardağı
Tuz 1 Yemek Kaşığı
Kuru Dereotu 1 Tatlı Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı

Günlük Yemekler