Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Sebzeli Kuskus Çorbası

1. Adım

Soğanı yemeklik doğrayalım.
Tencere içerisine sıvı yağını koyup soğanı 2-3 dakika kadar kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıyma da piştikten sonra salçayı, pul biberi, naneyi ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Bir tencere içerisine suyu koyup kaynatalım.
Su kaynadıktan sonra kuskusu içerisine ekleyelim ve ara ara karıştırarak pişirelim.
Kuskuslar piştikten sonra kavrulan kıymayı da içerisine ekleyelim ve bir taşım daha kaynatıp servis edelim.
4 kişilik
10 dk
30 dk

Malzemeler

Kuskus 1 Su Bardağı
Soğan 1 Adet
Dana Kıyma 100 Gr
Sıvıyağ 2 Yemek Kaşığı
Salça 1 Yemek Kaşığı
Su 7 Su Bardağı
Tuz Bir Tutam
Pul Biber Bir Tutam
Nane Bir Tutam

Çorbalar, Güveçler ve Meksika