Şinitzel
1. Adım
Tavuk göğüsünü ince dilim şeklinde doğrayalım.Başka bir kap içerisinde yumurtayı iki yemek kaşığı kadar suyla çırpalım.
Başka bir kapta ise galeta ununu, unu ve baharatları karıştıralım.
Tavuk göğüslerini önce yumurtaya sonra unlu karışıma batıralım.
Yağı tavaya alıp kızdıralım.
Ve tavukları pişirelim.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
4 kişilik
10 dk
15 dk
Malzemeler
Tavuk Göğüsü
1 Adet
Yumurta
1 Adet
Galeta Unu
Yarım Su Bardağı
Un
Yarım Su Bardağı
Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı
Zerdeçal
1 Tatlı Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Sıvı Yağ
6 Yemek Kaşığı