Soğuk Ayran Aşı Çorbası
1. Adım
Nohutu bir gün önceden suda bekletelim.Ertesi gün suyunu süzdükten sonra haşlayalım.
Buğdayı kaynayan suyun içerisine aktaralım ve pişirelim.
Piştikten sonra suyunu süzelim.
Bir kap içerisine yoğurtları alıp çırpalım.
Haşlanmış nohut, buğday ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
Üzerine bir su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını kontrol edelim.
Ardından dereotunu da ekleyip karıştıralım.
1 saat kadar buzdolabında tuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
4 kişilik
25 dk
45 dk
Malzemeler
Nohut
1 Su Bardağı
Buğday
1 Su Bardağı
Yoğurt
250 Gr
Süzme Yoğurt
250 Gr
Su
1 Su Bardağı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Dereotu
1 Tatlı Kaşığı