Salatalar

Susamlı Tavuklu Yeşil Salata

1. Adım

Tavuk göğüsünü yatay bir şekilde parmak kalınlığında keselim ve üzerlerine kesik atalım.
Bir kap içerisinde sıvı yağ, salçayı ve baharatları ekleyelim.
Sarımsağı da rendeleyip tavukla beraber karıştıralım.
Bir saat kadar dolapta dinlendirelim.
Domatesi, salatalığı, soğanı, kıvırcığı doğrayalım ve bir kap içerisine koyalım.
Dinlendirdiğimiz tavuğun üzerine susam serpelim kızgın yağsız tavada kızarana kadar pişirelim ve doğradığımız salata malzemelerinin üzerine zeytinyağını, limonu ve tuzunu katıp karıştıralım.
Servis tabağına alıp üzerine tavukları yerleştirelim.
4 kişilik
20 dk
10 dk

Malzemeler

Tavuk Göğüsü 1 Adet
Domates 1 Adet
Salatalık 1 Adet
Marul Yaprağı 10 Adet
Mor Soğan 1 Adet
Limon 1 Adet
Susam 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Sumak 1 Çay Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı

Marinesi İçin Malzemeler

Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
Sarımsak 1 Diş
Tuz Yarım Çay Kaşığı
Kekik 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı

Salatalar