Susamlı Tavuklu Yeşil Salata
1. Adım
Tavuk göğüsünü yatay bir şekilde parmak kalınlığında keselim ve üzerlerine kesik atalım.Bir kap içerisinde sıvı yağ, salçayı ve baharatları ekleyelim.
Sarımsağı da rendeleyip tavukla beraber karıştıralım.
Bir saat kadar dolapta dinlendirelim.
Domatesi, salatalığı, soğanı, kıvırcığı doğrayalım ve bir kap içerisine koyalım.
Dinlendirdiğimiz tavuğun üzerine susam serpelim kızgın yağsız tavada kızarana kadar pişirelim ve doğradığımız salata malzemelerinin üzerine zeytinyağını, limonu ve tuzunu katıp karıştıralım.
Servis tabağına alıp üzerine tavukları yerleştirelim.
4 kişilik
20 dk
10 dk
Malzemeler
Tavuk Göğüsü
1 Adet
Domates
1 Adet
Salatalık
1 Adet
Marul Yaprağı
10 Adet
Mor Soğan
1 Adet
Limon
1 Adet
Susam
1 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Çay Kaşığı
Sumak
1 Çay Kaşığı
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı
Marinesi İçin Malzemeler
Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı
Sarımsak
1 Diş
Tuz
Yarım Çay Kaşığı
Kekik
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı