Talaş Böreği
1. Adım
Dana kuşbaşını tavaya alıp kavuralım.Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve kavrulan etin içerisine ekleyelim.
Bezelyeleri de ekleyelim.
Pişirmeye bırakalım.
Pişmesine yakın baharatlarını da ekleyip 2 - 3 dakika daha kavuralım.
Ardından soğuması için kenara alalım.
Milföyleri tezgahın üzerine dizelim.
Soğuyan harcımızdan bir yemek kaşığı kadar içerisine koyup zarf şekli gibi kapatalım.
Üzerine yumurta sarılarını sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
6 kişilik
15 dk
45 dk
Malzemeler
Milföy Hamuru
1 Paket
Patates
1 Adet
Bezelye
1 Su Bardağı
Dana Kuşbaşı
100 Gr
Tuz
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı
Kekik
1 Çay Kaşığı
Yumurta Sarısı (Üzerine Sürmek İçin)
1 Adet