Tatlı Tarifleri

Yaban Mersinli Kek

1. Adım

Yumurtayı ve şekeri bir kap içerisinde çırpalım.
Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip 1 dakika kadar çırpalım.
Ardından limon kabuğunu rendeleyelim.
Unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip el çırpıcısı ile karıştıralım.
Kek kalıbının tabanını yağlayalım.
Üzerine un serpelim fazlalığını temizleyelim.
Hazırladığımız kek hamurunun yarısını kalıba dökelim.
Diğer yarısına yaban mersinlerini ekleyip karıştıralım ve hamurun üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpelim.
10 kişilik
30 dk
50 dk

Malzemeler

Yumurta 4 Adet
Toz Şeker 2 Su Bardağı
Sıvı Yağ 1 Su Bardağı
Yoğurt 1 Su Bardağı
Un 3 Su Bardağı
Kabartma Tozu 1 Paket
Vanilya 1 Paket
Limon Kabuğu Rendesi 1 Adet
Yaban Mersini 125 Gram
Pudra Şekeri (Üzerini Süslemek İçin) 1 Yemek Kaşığı

Tatlı Tarifleri