Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Yayla Çorbası

1. Adım

Çorba tenceresine yoğurdu, unu ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz kıvam olana kadar çırpalım.
Pürüzsüz kıvam olduktan sonra yumurta sarısını da ekleyip sarısını yedirelim.
Suyunu da ilave edip orta ateşte pişirelim.
Pirinci nişastası akana kadar yıkayalım ve süzelim.
Süzdüğümüz pirinci çorba kaynamaya başlayınca içerisine ekleyelim.
Başka bir sos tavasında sıvıyağını ve tereyağını kızdıralım.
Yağ kızdıktan sonra naneyi de ekleyip bir tur karıştırıp ocaktan alalım.
Bu karışımı kaynayan çorbanın içine dökelim.
Pul biberini ve tuzunu da ekleyip bir tur karıştırıp ocaktan alıp sıcak servis edebilirsiniz.
6 kişilik
10 dk
40 dk

Malzemeler

Pirinç 1 Çay Bardağı
Un 1,5 Yemek Kaşığı
Yoğurt 2 Su Bardağı
Yumurta Sarısı 1 Adet
Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
Limon Suyu 2 Yemek Kaşığı
Su 6 Su bardağı
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
Pul Biber 1 Tatlı Kaşığı
Nane 1 Yemek Kaşığı

Çorbalar, Güveçler ve Meksika