Zeytinyağlı Fava
1. Adım
Soğanları küp küp doğrayalım ve tencere içerisine koyalım.Zeytinyağını da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Baklaları yıkayım, süzelim ve süzdükten sonra tencere içerisine ekleyerek 3 su bardağı sıcak suyu koyalım. Üzerine kesme şekeri ve limon suyunu da ilave ederek orta ateşte baklalar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
6 kişilik
35 dk
50 dk
Malzemeler
Kuru Bakla
2 Su Bardağı
Su (Sıcak)
4 Su Bardağı
Kuru Soğan (Büyük Boy)
1 Adet
Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı
Limon Suyu
1/2 Adet
Tuz
1 Çay Kaşığı
Kesme Şeker
1 Adet (Küp)