Mezeler ve Atıştırmalıklar

Zeytinyağlı Fava

1. Adım

Soğanları küp küp doğrayalım ve tencere içerisine koyalım.
Zeytinyağını da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Baklaları yıkayım, süzelim ve süzdükten sonra tencere içerisine ekleyerek 3 su bardağı sıcak suyu koyalım. Üzerine kesme şekeri ve limon suyunu da ilave ederek orta ateşte baklalar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
6 kişilik
35 dk
50 dk

Malzemeler

Kuru Bakla 2 Su Bardağı
Su (Sıcak) 4 Su Bardağı
Kuru Soğan (Büyük Boy) 1 Adet
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
Limon Suyu 1/2 Adet
Tuz 1 Çay Kaşığı
Kesme Şeker 1 Adet (Küp)

Mezeler ve Atıştırmalıklar