Mezeler ve Atıştırmalıklar

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

1. Adım

İlk adım olarak salamura yapraklarımızı iyice yıkayalım durulayalım ve suyunu süzelim.
Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
Bir tava içerisine 1 çay bardağı zeytinyağını, soğanları ve çam fıstıklarını ekleyerek kısık ateşte kavuralım.
6 kişilik
35 dk
45 dk

Malzemeler

Salamura Asma Yaprağı 500 Gram
Soğan 5 Adet
Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Pirinç 2 Su Bardağı
Çam Fıstığı 1,5 Yemek Kaşığı
Kuru Nane 1 Yemek Kaşığı
Karabiber 1,5 Tatlı Kaşığı
Kesme Şeker 2 Adet
Tarçın 1 Tatlı Kaşığı
Kuş Üzümü 2 Yemek Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Doğranmış Maydanoz 1 Su Bardağı
Su (Sıcak) 1 Çay Bardağı
Zeytinyağı Yarım Çay Bardağı
Su (Sıcak) 2 Su Bardağı
Limonun Suyu Yarım Adet

Mezeler ve Atıştırmalıklar