Zeytinyağlı Yaprak Sarma
1. Adım
İlk adım olarak salamura yapraklarımızı iyice yıkayalım durulayalım ve suyunu süzelim.Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
Bir tava içerisine 1 çay bardağı zeytinyağını, soğanları ve çam fıstıklarını ekleyerek kısık ateşte kavuralım.
6 kişilik
35 dk
45 dk
Malzemeler
Salamura Asma Yaprağı
500 Gram
Soğan
5 Adet
Zeytinyağı
1 Çay Bardağı
Pirinç
2 Su Bardağı
Çam Fıstığı
1,5 Yemek Kaşığı
Kuru Nane
1 Yemek Kaşığı
Karabiber
1,5 Tatlı Kaşığı
Kesme Şeker
2 Adet
Tarçın
1 Tatlı Kaşığı
Kuş Üzümü
2 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Doğranmış Maydanoz
1 Su Bardağı
Su (Sıcak)
1 Çay Bardağı
Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı
Su (Sıcak)
2 Su Bardağı
Limonun Suyu
Yarım Adet