Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Soğanı küçük küçük doğrayalım.
Sarımsağı, havucu ve patatesi rendeleyelim.
Bal kabaklarını küp küp doğrayalım.
Tencere içerisine yağı alıp, kızdıralım.
Daha sonra soğanı, sarımsağı ekleyip kavuralım.
Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra havuçları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. -
2. Adım
Başka bir tencereye doğradığımız bal kabaklarını ve rendelediğimiz patatesleri koyalım.
Ardından suyunu da ilave edelim ve pişirelim.
Soğan, sarımsak ve havuçlu olan karışımı da bal kabağı olan tencerenin içerisine ilave edelim ve pişirmeye devam edelim.
Kaynamaya başladıktan ve sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirelim.
Blend ettikten sonra sütünü de ilave edip karıştıralım.
Son aşamada karabiberini, zerdeçalını ve tuzunu da ilave edip 5-10 dakika kadar daha kaynatalım.
Sıcak olarak servis edebiliriz. -
3. Adım
Afiyet olsun.