Balık Biberi Turşusu

Balık Biberi Turşusu

Hazırlanışı ( kişilik)

  • 1. Adım

    Biberlerin saplarını ayıklayalım.
    Uç kısımlarını hafifçe keselim.
    Tavada biberlerin her iki tarafını da közleyelim.
    Başka bir tencere içerisinde sıvı yağını koyup ısıtalım.
    Isındıktan sonra sarımsakları koyup kavuralım.
    Daha sonra biberleri de ekleyip karıştıralım.
    Su ve sirkeyi de ekleyelim.
    Kaya tuzu, limon suyu ve şekeri de ekleyip 5 - 6 dakika pişirelim.
    Daha sonra sosuyla beraber kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
    Ters çevirip güneş görmeyen serin yerde tutalım.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Garnitür Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)