Beyti Kebap

Beyti Kebap

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Soğanın kabuğunu soyalım ve rendeleyelim.
    Sarımsağı da rendeleyelim.
    Köfteyi hazırlamaya başlayalım.
    Kıymayı yumurtayı rendelediğimiz soğanı, sarımsağı, galeta ununu ve baharatları bir kap içerisine alıp yoğuralım.
    Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
    Yoğurduğumuz köftelere yassı ve uzun şekiller verip tepsiye yerleştirelim.
    Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 12 dakika kadar pişirelim.

  • 2. Adım

    4 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
    Yufkayı tezgaha alalım ve ikiye bölelim.
    Yarım yufkanın üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim.
    Yufkanın geniş tarafına fırından çıkarttığımız köftelerimizi tek sıra halinde yerleşitirelim.
    Yufkanın kenarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım.
    Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra verev şeklinde keselim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
    Üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim.
    Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.

  • 3. Adım

    Sosu için tereyağını eritelim.
    Domatesleri rendeleyip ilave edelim.
    4 dakika kadar pişirelim.
    Baharatlarını da ilave edip bir iki tur karıştırıp ocaktan alalım.
    Fırından çıkarttığımız köfteleri servis tabağına koyalım.
    Üzerine sostan gezdirip servis edebiliriz.

  • 4. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ana Yemekler

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)