Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli

Hazırlanışı (8 kişilik)

  • 1. Adım

    Böğürtlenleri ayıklayalım ve güzelce yıkayalım.
    Suyunu süzelim.
    Bir tencereye bir sıra böğürtlen bir sıra şeker olacak şekilde dizelim ve tencerenin kapağını kapatıp 1,5 - 2 saat bekletelim.
    Bu aşamada böğürtlenler suyunu salmış olacak.
    Tencereyi ocağa alıp orta ateşte 10 - 15 dakika daha sonra kısık ateşte 10 - 15 dakika pişirelim.
    Kıvam almaya başladıktan sonra limon suyundan ekleyelim.
    Ocaktan alıp soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Kahvaltı ve Brunch

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)