Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Brokoli sebzemizi küçük parçalara ayıralım ve tencere içerisine su ekleyerek haşlayalım.
Haşlandıktan sonra tencereden çıkartalım. -
2. Adım
Başka bir tencerede sıvı yağı ve tereyağını eritelim. Unu üzerine ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavurduğumuz una haşladığımız brokoli suyunu ilave edelim.
Topaklanmaması için sürekli karıştıralım. -
3. Adım
Haşlama suyu kaynadıktan sonra içerisine brokolileri ekleyelim.
Pürüzsüz bir kıvam alması için brokolileri ekledikten sonra blenderdan geçirelim.
Son olarak tuzunu ve karabiberini de ilave edelim.
Tüm malzemeler içerideyken bir taşım kaynatalım ve çorba hazır.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. -
4. Adım
Afiyet olsun