Hazırlanışı (3 kişilik)
-
1. Adım
Antrikotları bir kap içerisine alalım.
Tuz karabiber ve zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştıralım ve 1 saat boyunca marine edelim. -
2. Adım
Sarımsakların kabuğunu soyalım ve bir kapta ezelim.
Dereotlarını kıyalım ve küçük küçük doğrayalım.
Kremayı küçük bir tencere içerisine alalım.
Baharatları, ezdiğimiz sarımsağı ve hardalı da ilave ederek kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım.
Tereyağını azar azar ekleyip sürekli karıştırarak eritelim.
Rokfor peynirini güzelce ezelim ve kremalı karışıma ilave edelim.
Rokfor peynirinin de erimesi için sürekli karıştıralım. -
3. Adım
Başka bir et pişirme tavasında antrikotu önlü arkalı mühürleyelim.
Kremalı karışıma tuz, karabiber ve dereotunu ilave edelim.
Etin üstüne veya kenarına dökerek servis edebilirsiniz. -
4. Adım
Afiyet olsun.