Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Kuzu gerdan etini bol suda güzelce yıkayalım ve derin bir tencereye koyalım.
    Üzerine suyu ekleyelim ve kısık ateşte haşlayalım.
    Haşlama sırasında yüzeyinde köpükler göreceksiniz onları alalım.
    Kuzu gerdan eti haşlandıktan sonra kemiklerini ayıklayalım ve etlerini didik didik edelim.
    Haşlama suyunu dökmeyelim çorbada kullanacağız.

  • 2. Adım

    Terbiyesini hazırlamaya başlayalım.
    Bir kase içerisinde un, yoğurt, yumurta sarısı, su, tuz ve limon suyunu çırpalım.
    Bu terbiye karışımına çorba suyundan 2-3 kepçe alarak karıştıralım.
    Terbiye karışımını yavaş yavaş karıştırarak tenceredeki çorba suyuna ekleyelim.
    Daha sonra etleri de içerisine atıp kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.

  • 3. Adım

    Çorbamız hazır olduktan sonra servis etme esnasında küçük bir tava içerisinde tereyağını eritelim.
    Eridikten sonra baharatları ilave edelim.
    Tercihen servis tabağına çorbadan alıp tereyağını üzerinde gezdirelim.

  • 4. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)