Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Pirinci yıkayalım. Daha sonra bir kase içerisinde bulguru da ekleyip üzerini az geçene kadar kaynar su ilave edelim ve 20 dakika kadar bekleyelim. Sonra suyunu çizelim.
Patatesi ve havucu küp küp doğrayalım. -
2. Adım
Köftelerin hazırlığına başlayalım. Soğanı rendeleyelim.
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinçli ince bulguru, yumurta akını, tuz ve baharatları bir kap içerisine alalım ve iyice yoğuralım. Daha sonra top top köfteler yapalım.
Tepsi içerisine 3 yemek kaşığı kadar un ekleyelim. Yaptığımız köfteleri içerisine atalım ve sallayarak köfteleri unlayalım. -
3. Adım
Tencereye sıvı yağı koyup, ocağın altını açalım. Havuçları ekleyelim ve 1-2 dk kadar kavuralım. Ardından patatesleri ekleyelim 1-2 dk daha kavuralım. Sonra üzerine sıcak suyu ilave edelim. Su kaynamaya başladıktan sonra yavaş yavaş köfteleri ekleyelim ve ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
-
4. Adım
Köfteler pişerken terbiyesini hazırlayalım.
Bir kap içerisinde yumurta sarısını, limon suyunu ve yoğurdu ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpalım. Yemek suyundan iki kepçe kadar terbiyesine ekleyelim ve karıştıralım.
Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş yemek içerisine ekleyelim. Eklerken karıştırmayı da unutmayalım. -
5. Adım
Ekledikten sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyelim.
2-3 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
15-20 dakika kadar dinlendirelim ve sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun.