Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Fasulyeleri bir gece öncesinden derin bir kap içerisinde su içerisinde bekletelim.
Ertesi gün fasulyeleri güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
Tencere içerisine alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanması için bırakalım. Haşlandıktan sonra suyunu tekrar süzelim. -
2. Adım
Ayrı bir tencere içerisinde etleri haşlamaya bırakalım. Haşlanan etin suyunu fasulye pişirmede kullanacağız o yüzden etlerini içerisinden çıkaralım.
Başka bir tencere içinde tereyağını ve sıvı yağını kızdıralım. Soğanları küp küp doğrayalım ve içerisine ekleyelim. Soğanlar pembeleştikten sonra haşladığımız etleri içerisine ekleyelim ve biraz kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyelim ve salça kokusu çıkana kadar kavuralım. En son fasulyeleri de içerisine ekleyelim ve güzelce karıştıralım. -
3. Adım
Bütün malzemelerin üzerine tuzu, haşladığımız et suyunu da ekleyerek pişirmeye bırakalım. Fasulyeler ve etler önceden pişirildiği için 15-20 dakika içerisinde hazır olacaktır.
Afiyet olsun.