Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Nohutları bir gece önceden ıslatalım.
Ertesi gün suyunu süzelim.
Suyunu süzdükten sonra bir tencere içine koyalım ve üzerine temiz su ilave edip kaynatmaya bırakalım.
Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpüğü temizleyelim.
Düdüklü tencereye etleri alalım.
Ağzı açık şekilde içerisine yağ eklemeden suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince etin hizasına kadar su ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım ve pişirelim. -
2. Adım
Etler piştikten sonra eti tencereden çıkaralım.
Eti çıkarttığımız tencere içerisine yağı ekleyelim ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip karıştıralım.
Ardından salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra eti, nohutları, baharatı ekleyelim ve üzerini 3 - 4 parmak geçene kadar su ekleyelim.
Kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Piştikten sonra servis edebilirsiniz. -
3. Adım
Afiyet olsun.