Etli Nohutlu Bamya Yemeği

Etli Nohutlu Bamya Yemeği

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Kuşbaşı eti bir tencere içerisine alalım, bir miktar yağ ekleyerek suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanı da küp küp doğrayalım ve kavrulan etin içerisine ekleyelim. 2 dakika kadar kavuralım. Salçaları ve 7 su bardağı suyu da ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirelim.

  • 2. Adım

    Etler pişmeye yakın limon suyunu tadına bakarak ilave edelim (damak zevkinize göre az ya da çok kullanabilirsiniz). Tuzunu ve kırmızı toz biberini de ekleyelim. Bamyaların baş kısımlarını ayıralım ve tencere içerisine ekleyelim. Tencerenin kapağı kapalı kalacak şekilde yaklaşık olarak 35 dk kadar pişirelim.

  • 3. Adım

    Bamyalar piştikten sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. 1-2 dakika daha yani bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım.
    Servis ederken üzerine karabiber serpebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Akşam Yemeği

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)