Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Kuşbaşı eti bir tencere içerisine alalım, bir miktar yağ ekleyerek suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanı da küp küp doğrayalım ve kavrulan etin içerisine ekleyelim. 2 dakika kadar kavuralım. Salçaları ve 7 su bardağı suyu da ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirelim.
-
2. Adım
Etler pişmeye yakın limon suyunu tadına bakarak ilave edelim (damak zevkinize göre az ya da çok kullanabilirsiniz). Tuzunu ve kırmızı toz biberini de ekleyelim. Bamyaların baş kısımlarını ayıralım ve tencere içerisine ekleyelim. Tencerenin kapağı kapalı kalacak şekilde yaklaşık olarak 35 dk kadar pişirelim.
-
3. Adım
Bamyalar piştikten sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. 1-2 dakika daha yani bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Servis ederken üzerine karabiber serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.