Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
Bulguru bir kabın içerisine alalım.
Üzerine sıcak suyu gezdirelim.
Bir kaşık yardımıyla karıştırıp üstünü kapatıp 10 - 15 dakika bekletelim.
Soğanı robottan çekelim ve bir süzgeç yardımıyla suyunu sıkalım.
Başka bir kabın içerisine isotu dökelim üzerine sıcak su ekleyip 5 dakika kadar bekleyelim. -
2. Adım
Bulgur kabardıktan sonra robot içerisine dökelim soğanı, isotu, limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzunu, salçalarını ve kırmızı biberini ekleyip robottan geçirelim.
Bu işlemi yaklaşık olarak ara ara durarak 10 dakika kadar yapalım.
Daha sonra robottan çıkaralım bir kaç dakika daha elimizle yoğuralım.
Şekillendirip servis edebilirsiniz. -
3. Adım
Afiyet olsun.