Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Soğanların kabuklarını soyalım ve uç kısımlarını atalım.
Soğanları halka halka dilimleyelim ve her bir soğanı kendi halkalarına ayıralım.
Başka bir kasede unu ve nişastayı karıştıralım.
Soğanları içerisine atıp karıştıralım.
Daha sonra soğanları bu karışımdan çıkartalım.
Kalan un ve nişastanın içerisine yumurtayı kıralım ve karıştıralım.
Tuzu ve maden suyunu da ekleyip pürüzsüz hal alana kadar çırpalım.
Soğan halkalarını önce unlu karışıma ardından mısır gevreğine batırıp çıkartalım.
Sıvı yağı kızartma tenceresine alıp kızdıralım.
Soğan halkalarını kızartalım.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz. -
2. Adım
Afiyet olsun.