Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Nohut, soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirelim.
Nohutlu karışımı bir kap içerisine alalım ve içerisine un ,yumurta, karabiber, kişniş ve tuzu ilave edip güzelce karıştıralım.
Daha sonra kabın üzerine streçleyip buzdolabında bir saat dinlendirelim. -
2. Adım
Bir tepsi üzerine streç film serelim.
Buzdolabında dinlendirdiğimiz nohut harcını çıkartalım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım ve tepsi üzerine dizelim.
Daha sonra sıvı yağı tencerede kızdıralım ve dışı güzelce kızarana kadar falafelleri kızartalım.
Kızaran falafelleri havlu kağıda serili bir tabağa alalım.
Servise hazır. -
3. Adım
Afiyet olsun.