Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Pirinci güzelce yıkayalım ve 2 su bardağı su ile haşlayalım.
Çok az sulu kalsın.
Daha sonra içerisine sütü ve vanilyayı ilave edip kaynatalım. Diğer tarafta yarım su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı nişastayı karıştıralım.
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ve diğer tarafta yaptığımız nişastalı suyu ilave edelim.
15 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım. -
2. Adım
Güveç kaplarına sütlaçları koyalım.
Fırın tepsisinin içerisine güveç içerisine koyduğumuz sütlaçları yerleştirelim.
Tepsi içerisine güveç kaplarının yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyelim ve fırının en üst rafına tepsiyi yerleştirelim.
180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirelim. -
3. Adım
Afiyet Olsun.