Hazırlanışı (10 kişilik)
-
1. Adım
Hindiyi güzelce yıkayalım ve temizleyelim.
Göğüs eti üzerindeki derisini hafifçe ayıralım.
Hindiyi fırın tepsisi üzerine koyalım.
Derinin altında bulunan iki göğüsün üzerine tereyağını koyalım.
Hindinin içine soğanı bütün halde koyalım.
Başka bir kapta su, tavuk bulyon ve maydanozu karıştırıp hindinin üzerine dökelim.
Tuzu ve karabiberi de serpip zeytinyağı gezdirelim.
Hindinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 3,5 saat pişirelim.
Daha sonra alüminyum folyoyu çıkartıp 1 saatte üzeri açık şekilde pişirelim.
Üzeri kızardıktan sonra termometre ile etin iç sıcaklığına bakalım.
En az 80 dereceyse içi pişmiş demektir.
Hindiyi servis etmeden önce 10 dakika mutlaka dinlendirelim. -
2. Adım
Afiyet olsun.