Fırında Hindi Budu

Fırında Hindi Budu

Hazırlanışı (8 kişilik)

  • 1. Adım

    Hindi budunu güzelce yıkayalım.
    Bir kap içerisinde oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, sarımsağı, tuzu, karabiberi, zeytinyağını, ince ince doğranmış maydanozu ekleyip püre kıvamına gelene kadar karıştıralım.
    Yıkadığımız hindi butlarının derisini yavaşça kaldıralım.
    Deri altında bıçakla ufak kesikler açalım ve hazırladığımız karışımı güzelce sürelim.
    Dışına da sürelim.
    Bu şekilde streçleyip bir gece dinlendirelim.
    Hindiyi pişirmeden önce buzdolabından en az 1 saat önce çıkartmış olalım.
    Fırın poşetinin içerisine bir yemek kaşığı kadar un koyup her tarafına bulaşmasını sağlayalım.
    Hindileri poşetin içerisine yerleştirelim ve klipsle ağzını kapatalım.
    Torbanın üzerine kürdan yardımıyla delikler açalım.
    Fırın tepsisine koyalım.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ana Yemekler

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)